ΕΛΕΝΗΣ ΛΑΔΙΑ - ΤΑ ΚΟΛΑΖ ΙΙΙ

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Ελένης Λαδιά: Άρθρα για την Καβαφική Ποίηση Γ’ έκδοση αναθεωρημένη και συμπληρωμένηΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι λέξεις «ελληνικά», «Ελλάδα», «ελληνικός» είναι έτσι τοποθετημένες στα ποιήματα ώστε ξεχωρίζουν: λάμπουν σαν χρυσοί σφραγιδόλιθοι. Η Ελλάδα του Καβάφη διακρίνεται
μέσα στους άλλους πολιτισμούς, πού κυοφόρησε η Μακεδονική κατάκτηση. Δεν είναι η ναρκισσευομένη Ελλάδα του έκτου και πέμπτου αιώνα, είναι μέλη της Ελλάδος, ποσότητες αίματος πού μεταγγίζονται στις μεγάλες φλέβες των ασιατικών χωρών. Μια Ελλάδα πού διαρκώς παλεύει και συγκρίνεται, ο σπόρος τελικώς, πού γονιμοποιεί ξένες τέχνες και εμπειρίες. Λερναία ύδρα με πάμπολλα κεφάλια στην Αίγυπτο, Συρία, Ινδίες και Βακτριανή.
Η Ελλάδα του Καβάφη είναι η Ελλάδα του Πλωτίνου και του Ερμή Τρισμέγιστου.

Η  Ελένη Λαδιά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Σπούδασε Αρχαιολογία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ασχολείται αποκλειστικώς με την λογοτεχνία από την εφηβική της ηλικία μέχρι σήμερα. Έχει γράψειμυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια και αρχαιογνωστικά έργα, ενώ άρθρα της δημοσιεύθηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες.
Έχει τιμηθεί με κρατικό βραβείο το 1981 για τον Χάλκινο ύπνο (διηγήματα), με βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών το 1991 για την Ωρογραφία(διηγήματα), βιβλίο πού ήταν υποψήφιο και για τοευρωπαϊκό βραβείο τού 1993, καθώς και με κρατικό βραβείο το 2006 γιατην Γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι. Διηγήματά της έχουν μεταφρασθείστα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά,γεωργιανά και εβραϊκά, τομυθιστόρημά της Χί ὁ Λεοντόμορφος στα σερβικά, ενώ Η Χάρις (μυθιστόρημα), Η Γυναίκα με το πλοίο στο κεφάλι (νουβέλα) και Αποσπασματική σχέση (μυθιστόρημα)στα ρουμάνικα. Κείμενά τηςδημοσιεύονται σε εφημερίδεςκαι περιοδικά της χώρας.

Μαυροκορδάτου 11106 78, Αθήνα
τηλ. 210 3830604fax. 2103819439

Ελένη Λαδιά
Άρθρα για την Καβαφική Ποίηση
Γ’ εκδοση αναθεωρημένη και συμπληρωμένη
ISBN:978-960-527-978-3
Σελ.96 , τιμή: 10.00€